tirsdag 22. desember 2015

Huringer på glattisen

 
Når snøen har vært fraværende, er det mange huringer som har vært glade for at skøyteforholdene på vannene i kommunen har vært fantastiske de siste ukene. Vi fikk også ånden over oss, så vi duret inn på Hurum Sport og raidet lageret til Tord for skøyter til halv pris, og forsvant ut på isen med pølser på termos. Det ble en nydelig dag.

Det er nesten ikke til å tro så blank og ren og glatt isen er når vi kommer til Mørkvann. Etter litt nerver og startproblemer når mor går gjennom isen ved land (bare to cm, ikke så rart), kommer vi oss utpå. Vi kan raskt konstatere at isen må være minst 40 cm tykk, og det er betryggende!


Vi var tidlig ute, men mange mennesker fant etter hvert veien ut til Mørkvann denne nydelige dagen. Mange blide mennesker! Jeg var litt ustø etter femten år uten skøytetrening, så jeg måtte be en herremann om litt hjelp til å komme utpå. Det gikk fint, og siden var det som å stå på ski - har man lært det en gang, så glemmer man det ikke!


De to flotte ungene mine storkoser seg! For et år siden var Sunniva uheldig på isen. På en skøytedag på skolen falt hun og brakk armen. Men hun følte at hun hadde lært å stå på skøyter før dette, og gledet seg til å prøve igjen. Det gikk flott! Hun hadde langt mer suksess enn sin lillebror, som har mest futt og fart.

 
Sigurd finner etter hvert en medsammensvoren, en noe eldre gutt som har med seg bil på isen! Det er lite kult, eller! Den farer bortover isen og Sigurd er opptatt resten av dagen med gutten, som også er så snill at han lar Sigurd får kjøre litt.
 

Vi får ikke brukt hele denne solfylte flotte dagen på isen da Sigurd skal i et bursdagsselskap, men for en herlig dag vi hadde likevel. Is er en god erstatning for snøen som aldri kommer!
Takk for turen, Mørkvann!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar